VALVE CARE BESTAAT BIJ ONS UIT DE VOLGENDE ONDERDELEN

Testen

Kennis zorgt voor kwaliteit. Dit is de reden dat de eerste stap in valve care bestaat uit het testen van de afsluiters, pressure safety valves (PSV) en regelkleppen. De kennis die we bij deze testen verzamelen, is waardevol omdat we kunnen zien of er regelmatiger onderhoud plaats moet vinden. Deze voorzorgsmaatregelen besparen onze relaties uiteindelijk veel tijd en zorgen voor lagere kosten op langere termijn. 

Stralen

Voor het stralen gaan de onderelen van de afsluiters, pressure safety valves en regelkleppen de straalcabine in. In deze cabine worden de onderdelen manueel (aan)gestraald. Wanneer er anorganische vervuiling aanwezig is, werkt stralen ook goed om deze te verwijderen. De onderdelen worden dan lichtelijk opgeruwd. De mate van opruwing wordt bepaald aan de hand van de straalmethode en de ingestelde druk.

Opspuiten en stelliteren

Voor het aanbrengen van een geharde eindlaag op pluggen en zittingen, voorzien wij onze relaties van service op het gebied van opspuiten en stelliteren. Voor het gespecialiseerde laswerk dat er bij komt kijken hebben wij de juiste mensen in de werkplaats en op locatie (on- en offshore) beschikbaar.

valve5
afsluiteroplocatie

Demontage, inspectie & controle

We zorgen voor een uitgebreide inspectie van de onderdelen. We documenteren deze door middel van foto’s, zodat we daar in een later stadium op terug kunnen vallen. Daarnaast controleren we de documenten, waaronder de schoonverklaring. Na het afronden van de inspectie is het aan onze specialisten om zorg te dragen voor het demonteren van de afsluiter, pressure safety valves en regelkleppen. 

Spuiten

We verzorgen ook regelmatig het spuiten van de afsluiters, pressure safety valves en regelkleppen. De manier waarop dit gebeurt kan zowel door onze relaties aangegeven worden, maar bijvoorbeeld ook op basis van fabrieksspecificaties gebeuren. Ook is het mogelijk om specifieke verfsystemen (bestaande uit meerdere lagen) aan te brengen op de onderdelen.

Certificeren

Na onderhoud aan de valve is het tijd om de certificering in orde te maken. Wij zijn erkend om dit te doen. Het scheelt een hoop tijd en kosten omdat wij dit in-house kunnen doen en de valve niet verplaatst hoeft te worden. Na de certificering wordt deze met de officiële documentatie afgeleverd op de locatie.