PROJECTBESCHRIJVING

Deze tijdelijke oplossing hebben we voor een relatie verzorgd. Deze oplossing zorgt ervoor dat 6 gas compressoren op de BKM van de relatie (nu met “nat” gas gekoeld) de mogelijkheid hebben om enige tijd met droog gas te draaien, voordat zij stilgezet worden. Deze modificatie zorgt ervoor dat er een flinke onderhoudsreductie mogelijk is gemaakt én het zorgt voor minder downtime.

Het project startte in oktober 2021 en eindigde midden februari 2022. De proces- en detailengineering werd door de relatie zelf verzorgd.

Het team van Multimetaal verzorgde voor dit project het volgende:

1)      Inkoop van de leiding en constructie materialen.

2)      In de werkplaats in Den Helder de fabricage van een frame met daarop een hoge druk gas header inclusief afsluiters uitgevoerd in koolstofstaal in de diameters 6”tot 10”.

3)      In de werkplaats in Den Helder de fabricage van roest vast staal leidingwerk hogedruk 6” welke werd geïnstalleerd als aansluiting op de 6 compressoren.

4)      Al het leidingwerk werd gefabriceerd volgens PED pressure equipment directive en voldoet aan de door de relatie gestelde eisen welke door de keurings instantie DNV worden getoetst.

5)      Het verzorgen van een hogedrukpersing van de slangen welke door derden zijn aangeleverd  zodat deze kunnen voldoen aan de gevraagde eis van de vereiste keurings instantie.

6)      De installatie op locatie van het gefabriceerde frame en leidingwerk en ook het aansluiten van de door derden aangeleverde hogedruk slangen welke de bestaande installatie verbind met het frame en als vervolg van het frame naar de compressoren.

De tijdsdruk op het project was erg hoog. De fabricage in de werkplaats vond plaats van eind oktober tot de kerst in 2021 en de installatie op locatie vond plaats tussen half december en de tweede week februari.

Er is veilig gewerkt zonder incidenten en de oplevering was naar tevredenheid van de relatie.