PROJECTBESCHRIJVING

Bij Multimetaal geloven we in de kracht van positieve energie. Hier dragen we dagelijks aan bij met het werk dat we voor onze relaties verrichten. Voor onze samenwerking met Kistos werden we verzocht om te assisteren bij het installeren van 6 stuks hook-up spools die direct na het aanboren van de put moesten worden ingemeten, gefabriceerd, getest en geïnstalleerd. Geen probleem voor Multimetaal.

24/7 aanpak

Gezien de urgentie van het project, besloten we om een 24/7 aanpak te handhaven. Voor bedrijven in de sectoren waar wij voor werken telt elke seconde. Veiligheid van medewerkers en installaties komt altijd op de eerste plaats en downtime is een kostbare aangelegenheid. Wij begrijpen dat als geen ander. Zo ook bij Kistos, waarbij het multidisciplinaire team van Multimetaal en onderaannemers stand-by stond om op ieder uur van de dag meteen te starten met het uitvoeren van de totale werkzaamheden.

3D inscannen op locatie

De werkzaamheden omvatten het 3D inscannen van de nieuwe aansluitpunten op de offshore locatie. Deze data werd daarna verwerkt naar een 3D model die vervolgens werd omgezet naar werkplaatstekeningen.

Fabriceren, testen en installeren van leidingwerk

Na het 3D model werden de leidingen gepast met alle hoekverdraaiingen, scheefstanden en rotaties die erbij horen. Dit werd gevolgd door de laswerkzaamheden (niet destructief onderzoek PT en RT) en hydrostatische testen (@356 Bar). Het eindresultaat werd afgeleverd aan het speciaal ingeplande transportschip in de haven. Op de offshore locatie is de leiding tevens geïnstalleerd. Hierbij is alle bijbehorende documentatie verzorgt door Multimetaal. Hiermee ontzorgen wij onze relaties en zorgen we ervoor dat ze kunnen focussen op wat echt belangrijk is; het eindresultaat.

Alle werkzaamheden werden zorgvuldig uitgevoerd onder toezicht van Kistos en de keuringsinstantie. De gehele doorlooptijd per hook-up spool was binnen 60 uur volbracht, waarvan twee hook-ups binnen 48 uur vanwege spoed.

Wat zegt Kistos hierover?

“Alle flowlines passen precies en werden snel gemonteerd. Goed om te zien dat verschillende partijen in staat zijn nauw met elkaar samen te werken (en flexibel zijn) om zodoende deze spool veilig te kunnen installeren”

PROJECTDETAILS

 • Type opdracht: Constructie
 • Werkzaamheden:
  • 3D inscannen op locatie
  • Fabriceren van leidingwerk
  • Testen van leidingwerk
  • Installeren van leidingwerk
 • On- of offshore: beide
 • Locatie: Q10 Noordzee
 • Opdrachtgever: Kistos