Over Ons

Multimetaal

De technische ontwikkelingen gaan steeds sneller. Nieuwe inzichten, andere materialen, strengere eisen op het gebied van veiligheid en milieu, een toenemende vraag naar energie. Ons vakgebied is in de loop der jaren ingrijpend veranderd. Wij spelen daar actief op in, zowel wat betreft scholing van onze medewerkers als het meedenken met onze opdrachtgevers.

Aanpakken, nieuwe producten ontwikkelen, inspelen op de wensen van de opdrachtgever. Het zit in onze genen. De opkomst van de olie- en gasindustrie op de Noordzee leidde indertijd tot las- en onderhoudswerkzaamheden. Door innovatief denken in combinatie met gedegen vakmanschap ontwikkelde Multimetaal zich tot een toonaangevend leverancier voor de olie- en gasindustrie. Vakkennis, ervaring, kansen zien en meedenken met de klant vormden de grondslag van dat succes.

Onze gedegen vakkennis, flexibele opstelling en uitgebreide expertise zijn, sinds de oprichting van Multimetaal in 1973, het uitgangspunt voor al onze activiteiten. Dat geldt niet alleen voor de offshore, ook voor diverse andere toepassingen. In de loop der jaren hebben we uiteenlopende innovatie producten ontwikkeld en geproduceerd, waaronder medische sterilisatoren, trainingsmolens voor paarden, windturbines met een uniek overbrengingssysteem en een kantelmechanisme voor eenvoudige uitvoering van onderhoud. Voor de offshore ontwierpen we een revolutionair frame om kwetsbare delen van gastransportleidingen te beschermen. De inklapbare, modulaire constructie is eenvoudig te transporteren en daardoor steeds opnieuw te gebruiken.

Het “in-line” of “in-process” dichten van lekkende afsluiters is een van de laatste innovatieve producten die aan het leveringsprogramma is toegevoegd.